Reteta e de pe culi, postata de Eataly. Eu mi-am amintit de reteta cand eram la cumparaturi la Kaufland, stiam in mare ingredientele, nu si cantitatile…
So, eu am folosit asa,
pt baza
– 25o g biscuiti vanilie (trebuiau cu cacao)
– 200 g unt (reteta cerea 100 g)
– 50 g nuci macinate
– o lingura cu varf cacao
pt crema:
– 300 g crema tartinabila de ciocolata alba & neagra(5-6 LG se cereau)
– 200 ml frisca + un praf intaritor de frisca(400 ml se cereau)
– 250 g branza Philadephia (320 g se cereau)
– 4 LG zahar pudra
Pt blat, am pus biscuitii la robot, i-am maruntit, am adaugat nucile maruntite,apoi am turnat peste untul topit si amestecat cu cacaoa. Am amestecat compozitia. Am pus biscuitii intr-o forma cu peretii detasabili, am presat foarte tare, apoi am pus forma la rece.
Pt crema : am amestecat branza cu zaharul pudra, cu un tel, apoi am adaugat crema de cioco, si la urma frisca batuta impreuna cu intaritorul de frisca. Atentie, nu se bate prea mult, sa nu se faca unt!!!
Punem crema – care e super buna – peste blatul de biscuiti, nivelam, ornam, si lasam la rece peste noapte.
Buna Silvi.
Ce bine arata!
Mmm…mi-a facut apa in gura.
Sarbatori fericite!
Bun de tot. Sarbatori fericite si numai bine in noul an. Pupici.
Fetelor, va multumesc de vizita si de urari. Va doresc si eu numai bine, sanatate, si un an mai bun …sau macar la fel de bun. Va pup! 🙂
Sarbatori fericite cu bucurii si impliniri alaturi de cei dragi! Sa va gaseasca Mosul cu masa bogata si sufletul curat! La multi ani !