Am vazut acum cateva zile aceasta reteta pe blogul lui Ama si tot ma gandeam la ea, cand sa o fac, pt ca muream de pofta… Mi-am adus aminte de un pui la ceaun, insotit de o mamaliga vartoasa, si companiat de castraveti covasiti, raciti de cuburi de gheata- un pui delicios pe care l-am savurat acu’ cativa ani pe o terasa din Mamaia… Azi am pus in practica reteta, nu vreau sa exagerez, dar asa bine nu mi-a picat ceva de mult timp… Excelenta, nu stiu cu ce as putea sa o dau la schimb 🙂 Ama, thx! 🙂
Nu mi-am notat reteta, am salvat-o in favorite, dar normal, cand sa ma apuc de gatit, a picat netul… Am gatit din amintiri, oricum, o reteta simpla, nu prea aveam unde sa gresesc.
Ingrediente:
– 7 pulpite inferioare de pui
– 7 catei de usturoi, taiati feliute
– faina
– sare, piper
– 1 pahar vin alb
– cimbru uscat
– 3-4 linguri ulei
Spalam pulpitele, le uscam, le condimentam, apoi le dam prin faina si le prajim bine, pe toate partile, pana au o crusta frumoasa. Transferam pulpele intr-o tava cu hartie de copt. In uleiul in care am prajit pulpele, calim usturoiul 1 minut, apoi stingem cu vin si adaugam cimbrul. Turnam lichidele peste pulpe si introducem tava la cuptor.
Eu am lasat la temperatura mare, 240 pe ventilatie, primele 20 de minute, apoi am lasat sa se patrunda, la temperatura mai mica, inca 30 de minute. Spre final, am trecut 3 minute pe grill.
Intre timp, am pregatit o mamaliguta, dupa clasica proportie, 3 apa, 1 malai.
Nu concepeam pulpitele astea fara castraveciori murati alaturi! 😉
Ce ma bucur ca ti-a placut :)Sa va fie de bine! 🙂