Carnation Famous Fudge – trauma

  Ingrediente:
– 2 LG unt/margarina
– 2/3 cup lapte evaporat (180 ml)
– 1 1/2 cup zahar (eu am pus 200 g)
– 1/4 l-ta sare
– 2 cups (eu am pus 120 g) mini marshmallows
– 1 1/2 cup (250 g) chipsuri de ciocolata – eu am dat pe razatoare ciocolata de menaj alba+neagra
– 1 l-ta extract de vanilie (esenta de vanilie)
– 50 g nuci maruntite
———————————————————————————————————————

  Intr-o cratita, amestecam untul, laptele evaporat si sarea. Fierbem 5 minute, la foc mediu, amestecand continuu. Luam de pe foc, adaugam marshmallows si chipsurile de cioco, amestecam viguros pana cand se topesc, si la final nucile.

Punem compozitia intr-o tava patrata cu latura 20 cm, cu folie, si refrigeram pana cand se solidifica.

   Nu mi s-a intarit, asa ca am mancat-o cu lingurita. Are textura unor caramele, e foarte buna la gust, chiar mai buna decat o Milka… Nu stiu unde am gresit de nu s-a intarit…:(((
Print Friendly, PDF & Email

Share This:

6 comentarii

  1. felicitari pentru postare :))

    mereu am zis ca o sa postez si eu si dezastrele nu doar reusitele in bucatarie, sa nu isi imagineze cineva ca totul este picture perfect!

    o sa public si eu zilele astea o reteta de prajitura care nu mi-a iesit bine. ma rog, ea e buna la gust, dar are foile prea groase ca am pierdut facaletul :))) si am realizat abia cand aveam de intins aluatul! 🙂

  2. arata super !!! dar …. te rog sa-mi spui ce e acela"lapte evaporat" ???as vreau sa fac retele tale de bomboane de ciocolata , dar….?? se poate inlocui cu ceva, de ex. eu am gasit o reteta de "lapte condensat" (facut in casa).multumesc.te pup !

  3. Draga Lucia, laptele evaporat e laptele din care a fost evaporata 60% din cantitatea de apa, este deci mai gros, concentrat, are o culoare crem, si de foloseste la deserturi si in unele mancaruri, in loc de smantana, pt ca da cremozitate. Spre deosebire de laptele condensat, laptele evaporat nu e dulce.
    Uite, am gasit ceva pe net, sper sa iti fie de ajutor :In the absence of evaporated milk, one option is to take some dry milk and reconstitute it using only 40% of the recommended water. That would give you the right texture. It is difficult to find dry whole milk (because the fat in it tends to spoil and so should be refrigerated), so you would most likely be using dry nonfat milk, which would cause some adjustment in flavor.
    Eu asa am inteles ca poti sa prepari cu lapte praf, doar ca folosesti doar 40% din cantitatea de apa.
    Sper sa iti fie de ajutor! 🙂 te pup

  4. Silvia, esti o dulce!! Multumesc mult! Eu voi incerca ,totusi , cu lapte condensat(facut de mine), pt.ca ;cel praf,nu-l agreez!?,si-am sa folosesc mai putin zahar(am sa gust)!Tu ce zici? aaaaaa ,o intrebare :tu de unde-l cumperi? In rest,sa vedem ce-o iesi! tine- mi pumnii !! te pup!!

  5. Eu mi-am adus fix 2 conserve de lapte evaporat din Anglia, din Tesco mai exact. Englezii & americanii il folosesc la greu, si gasesti la ei in orice magazin. Si nu doar la ei. Poate ai pe cineva care merge pe afara, si rogi sa iti aduca. Nici eu nu stiu cand mai "pup" lapte evaporat. 🙂 dar cica e bun pt macaroane cu branza la cuptor, asa ca daca voi mai avea, o sa prestez asta. Succes si sa mi spui ce ai reusit! Chiar daca ti se par lipicioase, la rece se vor intari, si apoi le poti pastra si la temp camerei. Pup! 🙂

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *