Ingrediente:
– 400 g fasole alba ( lasata la inmuiat de seara pana a 2 a zi)
– 1 ciolan afumat dezosat
– 2 cepe
– 4 morcovi
– 3 teline mici
– 2 pastarnaci
– 2o boabe piper negru
– cimbru
– 300 ml bulion gros
– tarhon in otet, 2 linguri
– otet de vin rosu, dupa gust
– o lingurita boia
– patrunjel verde
Cateva din ingrediente, ca restul nu s-au ingramadit la pozat. Observati, va rog, manuta CTC-ului, care controleaza tot, inclusiv temperatura apei in care a stat fasolica š
Punem ciolanul ( eu l-am taiat, sa fiarba cum trebuie) si fasolea in apa rece, la foc molcom, 1 h, impreuna cu boabele de piper si cimbrul uscat- eu le-am pus in dispozitivul de inox pt ceai. Spumam, la nevoie, mai ales ca se ridica la suprafata si cojile boabelor, si eliminandu-le, mai usuram digestia.
Dupa o ora, adaugam zarzavatul taiat marunt, morcovul ras, ceapa taiata, tarhonul, otetul, boiaua si mai lasam o ora sa fiarba.
Dupa inca o ora, scoatem ciolanul, adaugam bulionul, lasam inca 10 minute, apoi adaugam in ciorba ciolanul taiat bucatele. Potrivim de sare – asta depinde si de cat de sarat a fost ciolanul.
Servim cu o ninsoare de patrunjel in farfurie, si cu ceapa rosie, normal!
…tare buna mai e:)
iooooi tu Silvia…partz…ce buna tre' sa fie…partz! š Asta am mancat in seara asta la Iasi š
:))))))) apai no, sa ti fie de bine, plimbaretule š da, ciorba asta e exploziva :)))
Hai sictir cu pozele tale! Mai am inca patru ore de stat la servic si simt ca lesin de foame… nu puteai sa pui doar text!
Buna seara, poza acestei retete este postata de cineva in concursul de la Caroli care sustine cu nesimtire ca-i apartine.https://caroli.ro/fb/recipes/gallery/540541d65a9165d641003812