Imi facea cu ochiul de mult aceasta reteta propusa de Maya, si cum am gasit ieri in Auchan dovleci frumusei, am zis ca e musai sa o “comit”. Din partea lui Cosmin am auzit un “nuuuuu” prelungit doar cand i-am zis ce voi gati… treaba lui, habar nu are ce pierde 🙂 De fapt, numa’ bine, ca ne ramane, mie si lui Rai, mai mult.:)
Ingrediente:
– un dovleac de 2 kg ( nu l-am folosit tot, jumate am congelat)
– 2 cartofi
– 1 ceapa
– 2 mere
– sare, piper, zahar
– lapte evaporat ( fac.)
– supa (apa)
Dovleacul injumatatit trebuie curatat de samburi :
L-am curatat de coaja, la fel si cartofii; merelor le-am scos samburii.
Ajutorul de bucatar 🙂
Am taiat totul cubulete
Intr-o oala, am incins nitel ulei de masline, si am unduit ceapa, pana a devenit translucida
Am adaugat merele si cartofii, am calit 3-4 minute
am adaugat sare, piper si o priza de zahar
am stins cu supa
si am lasat sa fiarba pana dovleacul a fost moale, cca 30 de minute. Am strecurat apoi legumele (supa am pastrat-o) si le-am pasat cu mixerul de mana.
am adaugat 250 ml lapte evaporat si 250 ml din supa ramasa.
Laptele evaporat e un lapte din care a fost evaporata apa in proportie de 60%, e un lapte concentrat, dar se poate inlocui fie cu lapte simplu, fie cu smantana lichida de gatit.
Am pregatit rapid niste crutoane din paine neagra, “plimbate” putin prin ulei de masline, intr-o tigaie incinsa.
E deosebit de aromata, divina! 🙂 Multumim Maya!
Am servit cu putin ulei de trufe… yummi !
Scumpa mica!!! Am intrat sa o mai vad, mi-e gandul la ea 🙂 F faina ti-a iesit supica, uite nu stiam ca dovleceii aia de la Auchan sunt butternut. Te-am pupat! (v-am pupat pe amandoua 🙂
E BESTIALA, si mi-ai dat ocazia sa fac aceasta supa pe care n-am mai mancat-o de vreun an… 🙂
@ Ina : Asa-i ca dovlecii sunt butternut? Acolo scria "dovleac placintar" si cand l-am sectionat am vazut ca de fapt e la fel cum am vazut eu pe la alte fete, butternut. We kiss u back 🙂
@ Mike : Mike, ce zici, nu-ti faci si tu un blog culinar? 🙂 As mai fura si eu o cate o idee de la tine, chiar intr-o zi m-am gandit sa fac un muschiulet de porc in folie, cum ai facut tu la Festivalul de Gatit in Aer Liber, cu sos de parmezan, parca?
Silvia…n-ajunge cat timp dedic "blogului" de panorame? Gatesc foarte rar in ultima vreme. Nici nu prea am voie orice, mi-am cam trait stomacul si ficatul pe principiul "decat sa traiesc murind, mai bine sa mor traind"… Deci no way blog. Ma regasesc in multe posturi de-ale tale, si dau oricand cu placere o parere de ajutor. Chiar si cu muschiuletul. Sau cu costitele fierte-n Guiness si ghimbir, coapte apoi cu glazura de tomate si miere. Hihi!
Arata foarte bine.Chiar vreau sa incerc reteta ta.