Muffins cu crema de ciocolata, din aluat dospit

Photobucket

     Uf, dar ce m-am enervat azi cu aluatul asta… Am mai lucrat de 2 ori pana acum cu el, dar azi nu stiu ce s-a intamplat, ca era extrem de lipicios, abia am putut cu lucra cu el. Dar cum nu ma dau eu batuta cu una cu doua, am mers pana la capat si rezultatul final nu a avut de suferit.
      Ingrediente:
– 60 g unt topit si racit
-300 ml lapte caldut
-90 g zahar
– 5 g sare
-500 g faina
– 25 g drojdie proaspata – eu am dizolvat-o in putin lapte caldut si o lingurita de zahar
Photobucket
   Aluatul l-am framantat si dospit in masina de paine, programul de 1,5 h.
Photobucket
     Am scos aluatul din cuva si cand am vazut cat e de lipicios, mi s-a facut putin rau si i-am zis lui Cosmin ca el e de vina :D. Am tras aer in piept, mi-am uns nitel mainile cu ulei si am inpartit aluatul in 18 bile. Le-am lasat 10 minute sa se odihneasca. Apoi, a urmat distractia : fiecare bila am aplatizat-o, am pus o lingurita de crema de ciocolata, am adunat capetele, din nou am intins cu mini-sucitorul. Am facut taieturi transversale (cu un cutitas ca de pizza) de la un capat la altul, dar lasand putin spatiu la ambele margin. Am rasucit capetele in sens opus, si le-am unit apoi pe dedesub. A fost greu sa modelez… si nici nu sunt prea aratosi, dar de buni, sunt buni 
Photobucket
  Am pus cate 2 hartiute de muffins in tava, am asezat muffinsi, am uns cu galbenus amestecat cu putin lapte, si am bagat la cuptorul incins la 180 grade, cam 20-25 minute
Photobucket
  Sunt foarte, foarte pufosi
Photobucket
Photobucket  Reteta e de pe blogul lui Miha, si ea o are de la Daneza, asa ca eu le multumesc ambelor fete :))))

Print Friendly, PDF & Email

Share This:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *