Nu se poate sa nu placa tuturor mancarica aceasta! Sosuletul format, personal, ma inebuneste, e demential, sa-ti lingi degetele, nu alta! š
Eu am avut un pui de casa, care chiar daca nu fierbe asa repede ca cel din comert, cu siguranta nu e imbuibat cu hormoni, si are un gust incomparabil fata de cei stimulati.
Asadar, ingredientele :
– pulpele superioare + inferioare + pieptul de la un pui
– o ceapa mare + una mica ( le-am tocat, dar pana la urma nu am folosit toata cantitatea, ca mi s-a parut prea multa ceapa)
– 4 linguri pline vf cu smantana
– o lingura faina
– 100 ml lapte rece
– 300 ml supa pui/legume
– boia
– sare
– patrunjel proaspat Am sarat carnea ( de pe care am curatat pielea) si am prajit-o intr-o lingura de unt si una de ulei, pana s-a coagulat sangele, apoi am scos-o si am pastrat-o la cald. Am mai adaugat o lingura de ulei, si am prajit ceapa, peste care am presarat boia, nu foarte multa. Cand ceapa s-a muiat, am adaugat carnea, supa fierbinte, si am lasat sa fiarba cu capac, dar fara sa fie acoperita total cratita. Intre timp am pregatit ingroseala, am amestecat smantana, faina si laptele si le-am omogenizat bine-bine. Cand sosuletul a scazut, si carnea incepea sa se desprinda de pe os, am tras cratita de pe foc si am adaugat ingroseala.
Am mai lasat sa dea cateva clocote, si am stins focul.
Azi am facut si eu papricas, dupa reteta ta si mi-a iesit super delicioasa;),multumesc mult si cu siguranta o sa mai incerc si alte retete ;)pop
Care supa fierbinte ai adaugat-o?
Cand ai adaugat sosuletul?
De ce nu esti mai explicita?
Care supa fierbinte ai adaugat-o?
Cand ai adaugat sosuletul?
De ce nu esti mai explicita?
Care supa fierbinte ai adaugat-o?
Cand ai adaugat sosuletul?
De ce nu esti mai explicita?
anonim, multumesc, recunosc, eu chiar sunt zapacita, mea culpa, mea culpa, o sa fac corectiile necesare :-D.