Pentru ca in gradina avem capsuni 100% naturale, mari si gustoase, m-am gandit sa fac o portie de dulceata in masina de paine, si pana la urma am facut gem š pe aragaz.
Ingredientele :
– 1000-1250 capsuni
– 500 g zahar gelifiant
– 2 linguri zahar pt presarat capsunile
Am spalat capsunile si le-am curatat de codite, apoi le-am presarat cu zaharul si le-al lasat deoparte 30 de minute. Apoi am trecut capsunile prin sita, operatiune prin care am reusit sa imi stropesc peretii din bucatarie cu puncte rosii š In piureul obtinut, am incorporat zaharul gelifiant si am amestecat pana am incorporat tot zaharul. AM pus compozitia pe foc, am luat spuma formata, si am lasat sa fiarba pana a gemul a trecut testul consistentei, si anume cand am pus o lingura pe o farfurie, gemul s-a intarit in momentul cand s-a racit. Am luat cratita d epe foc, am acoperit cu un stergar ud, si l-am lasat sa se raceasca nitel. AM turnat gemul in borcane curate. Compozitia era lichida, dar pe masura ce se racea, a capatat consistenta unui gem. Aici strumfita si-a bagat manuta in cadru.
Yammiiiiiiiiiiii š
vai manca-o-ar mama de fetita frumoasa
gemul arata bine,dar acea floare gingase din poza arata mai bine.sa-i dea dumnezeu sanatate si sa te bucuri de ea.
oare cine e mai dulce gemul de capsuni sau dulceata din ultima poza? š
Acum 15 minute am terminat gemul. Delicios!!! aproape ca nu-mi vine sa cred. multumesc pentru reteta!