Dintr-o legatura de sparanghel, am pregatit 2 feluri buuuuune š
Pentru primul fel, am taiat cozile tari ale sparanghelului, l-am spalat, am “raschetat” cu cutitul de legume coaja pana aproape de muguri, si l-am fiert scurt, 3-4 minute in apa clocotita cu putina sare de mare. Am descoperit la Carrefour aceasta sare de mare, deosebita e, culeasa manual, fara aditivi, e inca umeda si nerafinata, e foarte buna, mai mananc si goala…. lipsa de magneziu:) Am scos sparanghelul din apa clocotita, l-am transferat intr-un bol cu apa rece,cu cateva cuburi de gheata(cuburi rotunde de gheata :!), si apoi l-am pus pe un servet de bucatarie sa se scurga bine. Am stropit cu ulei de masline, am presarat sare, parmezan si coaja de lime si l-am mancat alaturi de o fripturica de porc.
Sparanghelul ramas de pe o zi pe alta l-am pastrat, dupa cum am invatat de la Ina, intr-o cana cu apa la frigider.
A doua zi, am curatat lujerii de coaja, i-am invelit in jambon de Serrano feliat f.subtire. Am pus sparanghelul intr-o tava cu putin ulei de masline la cuptor, cam 12 minute, la foc potrivit, iarspre final am activat optiunea grill. Sparanghelul merge bine cu oua, si cum mi-au oua fierte ramas de la Paste, am adaugat pe farfurie, si am facut un sos de mustar din : 2 linguri mustar simplu, 1 lingura mustar cu miere, putin zahar pudra, sare, maghiran uscat si am adaugat ulei, putin cate putin, ca la maioneza si la final am adaugat o lingura de crema de lapte Milli.
Varianta 2 este foarte buna, dupa gustul meu š
OK
Felicitari,esti un bun bucatar
Acum pregatesc si eu dupa reteta taćsper sa fie ok,din partea mea.