Desert cu capsuni si mascarpone


       Acest desert seamana cu Tiramisu, dar parerea mea e ca acesta e mai bun, si ca dovada, am mancat 3 ( trei!!!:) portii una dupa alta!
Nu am urmat nici o reteta, pur si simplu am improvizat. Aveam exces de mascarpone in casa si trebuia sa-i gasesc o intrebuintare.
Asadar, ingredientele (din ochi) :
– piscoturi
– sirop de capsuni ( eu am avut Laurul)
– mascarpone
– 2 oua
– zahar pudra
– capsuni proaspete.
Am facut un suc de capsuni, din sirop si apa plata, nu foarte dulce. Piscoturile, rupte in 2, le-am inmuiat putin in sirop, apoi le-am asezat in cupe.
Am batut albusurile spuma cu putina sare, galbenusurile le-am frecat cu zahar pudra si putin sirop, apoi am adaugat mascarpone(cam 4 linguri pline), si am incorporat totul, cu grija, peste albusurile spuma.
Capsunile, spalate bine si scurse, le-am taiat bucatele mici.
Am trecut la asamblare: peste piscoturi am mai picurat putin sirop, am pus un strat de crema, un strat de capsuni, din nou un strat de crema si deasupra am ornat cu ce am avut:).
Am acoperit fiecare cupa cu folie alimentara si am lasat la rece cam 4 ore. Delicios! šŸ™‚

Print Friendly, PDF & Email

Share This:

5 comentarii

  1. Buna silvia!Am incercat si eu reteta ta "Desert cu capsuni si mascarpone"si a fost ffoarte fff buna.Cateva am pus si la congelator si a iesit o inghetata superrrr delicioasa.Multumesc mult !Sarbatori fericite si promit ca voi mai trece sa vad ce bunataturi ai mai facut…pupici si la printesuca šŸ˜‰

  2. am facut si eu acum 6 cute, arata delicios si abia astept sa le devorez diseara tarziu… merci pentru idee… eu am facut tirami-su si cu ceai de iasomie si crema de menta, e ceva mortal

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. CĆ¢mpurile obligatorii sunt marcate cu *