Piept de curcan cu garnitura de mazare


O mancare rapida, pentru amiaza de duminica. Abia astept sa scap de invatat si de licenta, sa pot sa ma dedic mai mult gatitului si blogului, am o multime de retete pe care vreau sa le incerc si sper sa imi iasa. 🙂
Ingrediente :
– pt pieptul de curcan : 4 felii piept de curcan, taiate perpendicular pe fibra, si unse cu o marinata facuta din o lingura miere, 0 lingura sherry, o lingura bulion, 2 linguri ulei, sare si piper. Carnea astfel pregatita a stat la frigider 2 ore.
– pt garnitura de mazare : 300 g mazare proaspata, fiarta, o ceapa, smantana lichida, 2 lingurite faina, putin lapte, marar. Ceapa de unduieste in putin ulei, se adauga mazarea, se soteaza 3-5 minute, se adauga faina dizolvata in lapte si smantana, se da in clocot, se adauga mararul si e gata.
Carnea se frige pe gratarul incins, cate 5 minute pe fiecare parte. Noi am stropit cu sos Worchester. Si cam asta e 🙂

Print Friendly, PDF & Email

Share This:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *