Pufichifle

Reteta de la Pocahontas
Avem nevoie de :
200 ml. lapte cald
200 ml. apa minerala
130 ml. ulei floarea soarelui
1 cub drojdie proaspata
2 linguri cu varf zahar
jumatate lingurita sare
600-650 gr. faina-
Facem maiaua din drojdia amestecata cu putin lapte caldutz si un pic din zahar, amestecam . Intr-un castron punem faina doar 550 gr, 100 lasam deoparte, in centrul ei maiaua, dupa ce dospeste adaugam restul de ingrediente la gramada. Apa minerala o puneti proaspata din sticla exact cand se pun toate in castron, n-o lasati pe masa dinainte.Incepem sa amestecam cu lingura de lemn,pana se omogenizeaza cat de cat,- dupa aia se framanta cu mainile. Cand se incepe framantarea cu mainile (robotul) , se incorporeaza cate putin si restul de faina (100 gr)rezulta un aluat moale si elastic,se acopera cu o carpa umeda si se lasa cam 30-40 min pana-si dubleaza volumul,se scoate pe masa infainata, nu mai trebuie framantat.Se imparte in 16 parti egale- mie 15 mi-au iesit, se fac bile,se aseaza pe o tava tapetata cu hartie de copt.Se lasa pe masa cam 15 min sa se mai bulbuce. Se ung cu un amestec de galbenus cu putin lapte (amestecul sa nu fie rece).se presara cu susan.Se da tava la cuptorul incins la 180 grade pt 20-25 min ( pana se rumenesc deasupra si dedesubt).Nu se rup/mananca/taie cand sunt fierbinti, ci doar cand sunt aproape reci.

Print Friendly, PDF & Email

Share This:

2 comentarii

  1. sal…felicitari, nu stiu cand ai timp de toate…bravo tie gospodina…promit ca o sa le fac pe toate…parca vad cat o sa te sun :):):)
    cred ca sunt foarte delicioase …”Pufichifle”…moi… iami iami

Dă-i un răspuns lui Anonim Anulează răspunsul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *