Desert pe baza de bezea, cu cirese si capsuni, frisca si sos dulce acrisor
Ingredients
4 albusuri, nu foarte proaspete
200 g zahar alb, fin
o lingura amidon
o lingurita otet alb
2oo ml frisca + 3 LG zahar
fructe
pt sosul de capsuni : 150 g capsuni si 2 LG zahar
Instructions
Cuptorul se preincalzeste la 120 grade.
Albusurile, cu un praf de sare, se bat cu mixerul la viteza medie pana cand incep sa formeze varfuri moi de bezea. Adica atunci cand ridicam paletele din compozitie, se formeaza un varf care se lasa.
Se adauga zahar treptat, cate o lingura, mixand in continuare.
Cand bezeaua devine ferma si lucioasa si formeaza varfuri tari, se adauga amidonul si otetul, se mai mixeaza 10 secunde, cat sa se incorporeze.
Se coace la 120 grade. Exeriorul trebuie sa fie tare, lovit cu unghia sa nu cedeze.
Se lasa la racit in cuptor, cu usa intredeschisa, pana se raceste complet.
Se serveste cu frisca si fructe, imediat dupa ce a fost pregatita.
Recipe by SILVIA-UNAALTA at https://silvia-unaalta.ro/2017/05/27/pavlova/