Aripioare crocante

Mofturosii mei cei mici adora aripioarele de pui. Nu le fac prea des, pentru ca cel mai des gatesc pui crescuti si sacrificati de soacra mea, si ca sa ne saturam, ar trebui cam multi pui… Asa ca le cumpar din market, uitandu-ma la modul in care au crescut si au fost hraniti puii. Friteuza am concediat-o de mult, aripioarele le pregatesc la cuptor si ies crocante si delicioase. De data asta am incercat o varianta noua, care garanteaza ca ies cu crusta crocanta, o sa vedeti mai jos. Le-am condimentat doar cu sare si lemon pepper. Apropo de lemon pepper, trebuie sa astern aici patania mea. Nu am sa dau nume, ci doar vreau sa atrag atentia asupra cumparaturilor de pe net, aveti grija ce si de unde luati. Asadar, gasesc eu un magazin on line cu preturi bune si comand seminte de chia, de in, panko, lemon pepper, za’atar… Ajunge si coletul, dupa o saptamana. Toate cele 3 pungute de panko expirate, za’atarul la fel. Iar lemon-pepperul ( care in mod normal contine, dupa cum ii zice si numele, coaja de lamaie, piper si eventual sare) continea in proportie de 70% baza de mancare, vegeta sau delikat. Mirosea prin punga. Eu nu folosesc asa ceva in mancare, sub nicio forma. Cam cat de tare m-am enervat, ce ziceti? Recapitulez, produse expirate si lemon-pepper “inmultit” cu vegeta. Grrrrrrrr. Am returnat toata comanda, nici nu au avut de comentat, nici explicatii nu mi-au dat. Deci, grija de unde luati!

Sa trecem la aripioare. 🙂 Am folosit o tavita de aripioare de pui, fara varf, pe care le-am taiat in 2. Le-am pus intr-un bol, am adaugat sare, lemon-pepper(nu din cel cu vegeta :)), 2 linguri ulei si o lingura praf de copt. Nu, nu se simte, doar va ajuta la crocanteala. Le-am pus apoi intr-o tavita cu grilaj, si la cuptor la 200 grade. Dupa 10 minute, am redus la 180 si le-am lasat 40 de minute, intorcandu-le o data.

    M-am gandit ca ar merge bine niste cartofi la tigaie, sub capac. Cartofi taiati putin mai grosier decat cartofii pai, lasati la foc mic cu putin ulei, o lingura, si doua pahare mici de apa, adaugate treptat. Cand a scazut apa de la primul pahar de apa adaugat, cartofii nu erau patrunsi complet, asa ca am adaugat si al doilea pahar. Cand a scazut apa, am adaugat 4 catei de usturoi tocati si patrunjel, si am mai lasat sa se rumeneasca 2 minute. Am adaugat sare doar la final.

Am mai facut si o salata, nimic deosebit, doar ca am taiat legumele cubulete extrem de mici. Castraveti, ceapa rosie, ardei si rosii.

Au avut nevoie doar de suc de lamaie, ulei de masline si sare.

Si parca nu merg aripioarele fara un sos bun, nu? Din iaurt grecesc, lemon-pepper si paprika afumata am facut rapid un sosulet racoros si aromat.

Acum, va dati seama ca ai mei mureau de foame. Faceti un exercitiu de imaginatie si vizualizati bunatatile aranjate pe masa, mirosuri imbietoare prin jur… si eu facand poze. 🙂 “Cand mancam, mamiiii?”

Pofta buna!

Print Friendly, PDF & Email

Share This:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *