Cotlet cu ananas la gratar

Hello dragilor! Scriam intr-o postare anterioara despre fragezirea carnii in saramura. Buna idee, dar mai vin cu una. De fapt mai incercasem treaba asta la o masa de Craciun in familie, si am uitat de ea, just like that. E vorba de fragezirea unei bucati de carne cu ajutorul kiwi-ului. Acesta contine o enzima care distruge lanturile de proteine, facand carnea moale. Si ananasul si papaya contin asemenea enzime, deocamdata am incercat doar cu kiwi. Exista 2 variante : fie taiati un fruct de kiwi si frecati cu cate o jumatate de fruct bucatile de carne, fie faceti un piure din miez, ungeti feliile si le lasati asa, cam 30-60 de minute. Nu e ok sa lasam foarte mult, peste noapte de exemplu, pentru ca bucata de carne se macereaza prea tare, aproape se topeste.

Asadar, eu am avut 6 cotlete de porc, destul de subtiri, pentru fragezirea carora am folosit 2 kiwi. Am curatat fructele de coaja, le-am pasat cu furculita si am uns bucatile de carne cu piure-ul obtinut. Am lasat carnea deoparte 30 de minute. Dupa ce au trecut cele 30 de minute, am indepartat piure-ul, am stropit carnea cu putin ulei, am condimentat si am fript-o pe tigaia grill, 3-4 min pe fiecare parte. Gustul de kiwi nu se simte absolut de loc.

Dupa ce am terminat cu carnea, am pus pe gratar si cateva felii de ananas, din conserva, stropite si ele cu putin ulei. Sucul din conserva l-am amestecat cu cateva frunzulite de menta, o salota si o bucata de ardei iuuuute rosu, toate taiate marunt. Foarte pe gustul meu aceasta salsa picanto-dulce-mentolata! 🙂 Buna de pus si pe carne, si pe ananas!

 

Print Friendly, PDF & Email

Share This:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *