Cartofi copti

O reteta foarte usoara, nici nu pot sa-i zic reteta. Nu ai nevoie nici de carne, nici de salata, langa acesti cartofi, zic eu. Sunt deliciosi, satiosi, alaturi de sosurile care va plac cel mai tare. Cartofii mei au avut coaja subtire, asa ca nu i-am curatat. I-am taiat cu cutitul de sfecla, cel ondulat, si astfel condimentele adera mai bine.

 

Ingrediente:

  • 1 kg cartofi, cu coaja, spalati, taiati in jumatate, apoi fiecare jumatate in 3
  • 2 linguri ulei
  • condimente la alegere

Acesti cartofi sunt mai sanatosi decat cei prajiti, dar pentru ca se foloseste ulei si se coc la cuptor, se elibereaza acrilamida, prin supunerea amidonului la temperaturi mari. De aceea, e recomandat sa lasam cartofii, inainte de a-i prepara, in apa cat mai rece, eliminandu-se astfel din amidon.

 

Cu cat stau mai mult, cu atat mai bine. Eu i-am tinut cam 2 ore. Apoi i-am pus in prosop de bucatarie, si i-am uscat bine.

Transferam apoi cartofii intr-un bol, le facem un masaj binemeritat cu 2 linguri de ulei si condimente dupa plac. Eu am pus paprika afumata, sare, ghimbir, piper, usturoi. Cu mana, am amestecat bine. I-am pus apoi intr-o tava cu hartie de copt. Au stat la 180 grade, 45 de minute, intorcandu-i o data. 

Cat erau la cuptor, m-am ocupat de sosuri. Unul dintre sosuri a fost facut din parti egale de maioneza si ketchup, un clasic sos Cocktail, care merge foarte bine si cu creveti. Celalalt sos : maioneza, iaurt si mustar, parti egale.

Condimentele sunt extrem de importante, nu fiti zgarciti cu ele. Si sosurile sunt un must-have. Sa scufunzi un cartof bine condimentat, crocant la exterior, dar pufos inauntru, intr-un sos aromat, well, pentru gusturile mele, e perfect! 🙂

Pa paaaaaaaaa!

 

 

Print Friendly, PDF & Email

Share This:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *