Oua Benedict

   Acesta este micul dejun perfect pentru mine, cu conditia sa il pregateasca altcineva. 🙂 As manca sos olandez pana n-as mai putea. Smecheria la sosul asta e ca se poate face in blender si rezulta un sos fin si delicios. Cred ca ouale Benedict nu mai au nevoie de prezentare. Totusi, am sa fac mici precizari. Un mic dejun american, originar din New York, format din english muffin, bacon prajit, ou posat si sos olandez din belsug.
     Deci, pentru sos avem nevoie de:
– 3 galbenusuri
– 1/4 lingurita mustar
– o lingura suc de lamaie
– 1/2 lingurita sare
– 113 g unt  (1/2 cup)
   In primul rand se topeste untul, la flacara mica. Se ia cu lingura spuma formata deasupra.
   Punem in blender galbenusurile, mustarul, sarea si zeama de lamaie. Amestecam cateva secunde. Apoi trecem blenderul pe viteza maxima si turnam untul in fir subtire. Sosul se va ingrosa numaidecat. Se tine la cald scufundand vasul in care pastram sosul, in apa calda. Pofta

O alta idee cu oua posate, care a prins bine la ai mei.

Print Friendly, PDF & Email

Share This:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *