INGHETATA DE CIOCOLATA PE BAT

   Zice mama ca eu am mancat prima data inghetata la 5 ani… saraca de mine. 🙂 Ei bine, Raissa mea de gustat a gustat pe la 7-8 luni, asa cu limbuta. Acum mananca o inghetata intreaga, n-are fata nicio treaba, niciun rosu in gat. Prefer sa-i dau home made popsicles, facute din iaurt grecesc mixat cu fructe, sau din shakeuri de fructe(capsuni cu banane mi se pare cele mai bune).
  Inghetata de fata, de ciocolata, e mortala, cremoasa, ne-a dat gata si pe noi, cei mari.
  Reteta e de pe Crazy Mother Cooker, via Smitten Kitchen.
—————————————————————————————————————
Ingrediente :
– 42 g de ciocolata- eu am folosit amaruie, cu 85% cacao,
– 135 g de zahar
– 2 linguri de amidon( dizolvat in 2 LG de lapte)
– 3 linguri de pudra de cacao
– 600 ml de lapte
– un varf de cutit de sare
– 1 lingurita extract de vanilie
– 1 lingura de unt

—————————————————————————————————————–
  Se topeste ciocolata pe baie de aburi. Se adauga restul ingredientelor si ciocolata topita intr-un vas cu fund dublu, si se pun pe foc mic, amestecand mereu, pana cand se ingroasa si are aspect de budinca. Se lasa la racit, apoi se toarna in forme si se pun la rece cateva ore. Nu bune, ci senzational de bune!:)

Print Friendly

Share This:

Adaugă la favorite Legătură permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  • Salut!

    Sunt Silvia. Bine ati venit pe site-ul meu! Sper sa fiu o sursa de inspiratie pentru voi, cei care cautati o reteta pentru cei dragi. Nu am niciun talent aparte, nu am pretentii de chef, doar imi place sa gatesc si sa pregatesc bucate bune pentru familia mea. :) So, for the love of food, va mai astept pe aici. Toodles!