Paste cu somon afumat si sos de smantana

 

Cum timpul este, de ceva vreme, inamicul meu no.1, caut sa fac de mancare cat mai rapid, ca sa imi pot dedica timpul copiilor mei dragi 🙂 cel mic are “plamanii” foarte puternici, daca ma intelegeti si ii place in brate (carui bebe nu) si are nevoie de mamica lui, la fel cum are si Raissa, bebelusa mea ceva mai mare …si nici nu stiu cum trec zilele de repede, am pierdut notiunea timpului, nici nu stiu ce zi e, ce data e … inca viata nu a intrat pe fagasul normal, dar sper sa se intample asta cat mai repede, sa nu mai fiu data peste cap si obosita.
Gata cu vorbarela si iaca reteta gata cat ai zice “peste” … sau “somon” in cazul de fata.
Avem nevoie de :
– paste ( spaghete, spirale sau penne)
– somon afumat ( eu am avut 100 g… e scump, si e criza…)
– 200 ml smantana de gatit
– 2 l-te capere
– coaja rasa de la o lamaie
– marar
– o ceapa mica
Punem pastele la fiert in multa apa, cu nitica sare. Eu am folosit Panzani, sunt f bune, nu se lipesc de loc.
Ceapa o taiem marunt si o calim intr-o lingura de ulei, apoi adaugam caperele, coaja de lamaie, mararul si smantana si fierbem sosul pana ce se ingroasa.
Somonul il taiem fasii subtiri.
Se toarna sos peste pastele scurse, apoi se adauga fasiile de somon.
Pofta mare !

Print Friendly, PDF & Email

Share This:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *