Friptura de Turda

Photobucket       … o alta reteta din cartea mea pretioasa scrisa de Radu Anton Roman. Mi-am adus si eu aportul, in sensul ca am lasat carnea la “imbaiat” in lapte, peste noapte, ca sa se fragezeasca. Si bine am facut! 😉
Photobucket
      Pentru friptura de Turda avem nevoie de cotlete de porc cu tot cu chenarul de sorici. se gasesc la Auchan de ex. Eu le-am spalat, si le-am lasat toata noaptea in lapte, la rece.
     A doua zi le-am scurs de lapte, le-am uscat cu un prosop de carpa, si le-am frecat cu sare, boia si piper, si le-am mai lasat 2 ore, sa se indulceasca, tot la rece.
Photobucket
Photobucket
     Apoi le-am fript in ulei+untura, bine incinse, la foc mic, pe ambele parti, pana s-au rumenit cum trebuie. Adica slaninuta trebuie sa fie crocanta, si carnita moale.
Photobucket
    Am servit cu piure de cartofi si varza murata.
Photobucket
Photobucket
    Sa ne fie de bine! 🙂

Print Friendly, PDF & Email

Share This:

11 comentarii

  1. Vai ce bine arata, nu mai pot de pofta 🙂 si prezentarea este pe masura, felicitari !!! Imi aduc aminte cu cata placere isi facea emisiunile, ramane in inima mea, un om pasionat care ne-a adus multe retete traditionale in atentie.

  2. @ tinu : las' ca nici cu tine nu mi-e rusine 🙂 abia astept sa-mi gatesti "friptura de Floresti" cand venim pe la tine 🙂 te mai astept pe aici 🙂
    @ Ginette : si eu il adoram si il ador, sorbeam fiecare cuvant de-al lui in emisiune. Imi era asa drag,cum era el asa masiv si bland, avea el o vorba ca daca il ataca ursul, ii e si lene sa riposteze… God rest him in peace! Merci de vizita !

  3. Nu ma consider un adevarat roman decat daca la orice lucru bine facut reusesc sa gasesc ceva nod in papura!!!! Dear Cook-Lady : suntem in postul Craciunului – asa ca treci si dumneata pe un gratar de castraveti cu sos de loboda, asezonat cu un spritz de borsec cu perla harghitei.
    Felicitari pentru prezentarea profesionala – pacat ca n-ai candidat la functia disputat ieri – ai fi obtinut mai mult ca altii. Pa!!!!!!

  4. @ tata : na acu' si tu!! bun exemplu ai fost pt mine, de cate ori ai tinut post in viata ta :D. Noi oricum tinem un Post catolic, marti si vineri fara carne… si tu ai putea sa lasi tigara, macar acumm in Post1 🙂

  5. Eu pun carnita de porc in lapte acru. Sau lapte batut cum vrei tu sa-i spui. Buna rau…
    Oh…Bineinteles ca acum trebuie sa inchid blogul tau si sa merg sa fac mancare ca-s lesinata.
    Super prezentatia.

  6. Buna!eu sunt din turda.imi aduc aminte cu placere cum mama facea aceasta friptura se topea efectiv in gura doar ca o facea la cuptor

Dă-i un răspuns lui Silvia Anulează răspunsul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *