Ciorba de fasole boabe, cu tarhon si ciolan afumat

  Photobucket

   Ingrediente:
– 400 g fasole alba ( lasata la inmuiat de seara pana a 2 a zi)
– 1 ciolan afumat dezosat
– 2 cepe
– 4 morcovi
– 3 teline mici
– 2 pastarnaci
– 2o boabe piper negru
– cimbru
– 300 ml bulion gros
– tarhon in otet, 2 linguri
– otet de vin rosu, dupa gust
– o lingurita boia
– patrunjel verde
 Cateva din ingrediente, ca restul nu s-au ingramadit la pozat. Observati, va rog, manuta CTC-ului, care controleaza tot, inclusiv temperatura apei in care a stat fasolica 🙂

 Punem ciolanul ( eu l-am taiat, sa fiarba cum trebuie) si fasolea in apa rece, la foc molcom, 1 h, impreuna cu boabele de piper si cimbrul uscat- eu le-am pus in dispozitivul de inox pt ceai. Spumam, la nevoie, mai ales ca se ridica la suprafata si cojile boabelor, si eliminandu-le, mai usuram digestia.
 Dupa o ora, adaugam zarzavatul taiat marunt, morcovul ras, ceapa taiata, tarhonul, otetul, boiaua si mai lasam o ora sa fiarba.
 Dupa inca o ora, scoatem ciolanul, adaugam bulionul, lasam inca 10 minute, apoi adaugam in ciorba ciolanul taiat bucatele. Potrivim de sare – asta depinde si de cat de sarat a fost ciolanul.
nbnbbbeycjhjgkdl,dms Servim cu o ninsoare de patrunjel in farfurie, si cu ceapa rosie, normal!
Photobucket


…tare buna mai e:)

Print Friendly, PDF & Email

Share This:

4 răspunsuri la „Ciorba de fasole boabe, cu tarhon si ciolan afumat”

Lasă un răspuns la Silvia Anulează răspunsul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *