Focaccia cu feta si rosii cherry


Reteta e de pe blogul lui Maya, care nu mai are nevoie de nicio prezentare, toata lumea il stie 🙂
Ingrediente:
– 400 ml apa calduta
– 500 g faina
– cateva rosii cherry
– branza feta ( eu am avut putina, aprox 100 g, taiata feliute subtiri)
– un cub drojdie (25 g)
– ulei de masline
– sare de mare
– busuioc, rozmarin (eu am folosit uscate)
Se dizolva drojdia in 50 ml apa calduta, si se toarna intr-o gropita facuta in faina. Se lasa sa creasca 10 minute – eu am lasat in cuptorul usor incalzit, la 40 grade.
Apoi, punem sare dupa gust,si adaugam apa cate putin, framantam. Aluatul e lipicios, nu se dezlipeste de vas. Eu am mai pus putina faina, un pumn. Cu mainile unse, am format o bila si am lasat, tot in cuptor, pana si-a dublat volumul.
Am scos aluatul din cuptor, si am setat cuptorul pe 180 grade. Am uns o tava cu ulei de masline, am asezat jumatate din cantitatea de aluat, am intins-o cu mainie, am asezat rondele de rosioare, feliute de fete, am presarat busuioc, sare. Am asezat cealalta bucata de aluat, am intins-o tot cu mainile, am turnat deasupra ulei de masline, am intepat cu degetele din loc, am asezat rosii intregi, am presarat rozmarin si sare marina.
A stat la cuptor aprox. 50 de minute.

Print Friendly, PDF & Email

Share This:

Adaugă la favorite Legătură permanentă.

6 Comentarii

  1. 🙂 tre' sa incerc. Mie-mi place painea cu masline sau ceapa, si ma enerveaza ca desi sunt MULT mai scumpe decat painea simpla, contin URME de masline sau ceapa. Prin urmare imi voi face eu, daca reuseste retzeta ta. Daca nu iese, razzzpunzi, da? 🙂

  2. Eu nu raspund decat in fata Marii Adunari Nationale ;D. Incearca, tu pune masline, ca nu te opreste nimeni, fiecare pune ce vrea 😉 btw, ai putea sa ti cumperi o masina de facut paine, e o investitie buna, si poti sa faci ce paine iti doresti, cu ceapa, cu masline, cu seminte…

  3. apropo de masina – nu am luat pt ca nu am nici un fel de feedback daca e sau nu ceva de capul lor. painea e un preparat destul de usor de ratat.

  4. Pai am eu un Moulinex,face paine de max 1000 g. Eu sunt multumita de ea, mai ales ca acum se gaseste faina integrala, si poti lua gluten separat. Eu zic ca e minunat sa pui toate ingredientele in cuva si sa lasi masina sa isi faca treaba, si deja cand incepe sa miroasa a paine calda in casa. Poti programa masina sa porneasca la o anumita ora, si cand te trezesti dimineata, ai paine calda, fara aditivi si amelioratori… nu-ti suna bine ?

  5. fabrica Orange masini de facut paine sau cum de suni atat de tare a sales-woman? 🙂 Voi incerca. Promit!

  6. Daca nu esti genul care ti-e lene sa pui ingredientele in cuva , o sa ti placa. Poti face si aluat d pizza, gem, prajituri, si poti framanta orice aluat care se framanta cu mana. Poate iti aduce Mosu' ;). sunt modele noi care au si tavite speciale si poti coace mini franzelute.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  • Salut!

    Sunt Silvia. Bine ati venit pe site-ul meu! Sper sa fiu o sursa de inspiratie pentru voi, cei care cautati o reteta pentru cei dragi. Nu am niciun talent aparte, nu am pretentii de chef, doar imi place sa gatesc si sa pregatesc bucate bune pentru familia mea. :) So, for the love of food, va mai astept pe aici. Toodles!