Ratatouille



De cand am vazut filmul, si revazut, mi-am dorit sa fac Ratatouille, si in Good Food-ul din iunie am gasit reteta pas cu pas.
Ingrediente :
– 1 vanata
– 2 dovlecei
– 1 ardei galben & rosu
– 2 rosii
– 2 catei usturoi
– 1 ceapa ( eu rosie am avut, si apoi am mai pus si partea alba de la 3 cepe verzi)
– ulei de masline
– otet de vin rosu
– busuioc proaspat 3 crengute
– Verdeturi de Provence ( astea nu apar in revista, dar citisem undeva ca merg bine la ratatouille)
– zahar
Pregatim ingredientele :

– taiem vinetele cubulete– ardeiul in curatam de coaja cu cutitul economic, apoi il taiem cubulete


– taiem ceapa solzisori si rondele, usturoiul il dam prin presa– rosiile le scufundam in apa clocotita 20 de secunde, apoi le transferam in apa rece si apoi le decojim si le taiem grosier– dovleceii, la fel, ii taiem cubulete
aici toate ingredientele, asteptand sa fie preparate termic. Intre timp, am pregatit si niste piept de pui, pe care l-am batut cu ciocanul si l-am condimentat.
Am pus la incins o tigaie grea cu 2 linguri ulei, si am prajit vinetele pana s-au maronit si muiat putin, apoi le-am pus deoparte Am procedat la fel cu dovleceii, dar nu trebuie lasati sa se inmoaie de tot, caci urmeaza si o a 2 a etapa de preparare

– ardeii … ( pana la urma am folosit doar cate o jumatate din fiecare, pt ca in revista se foloseau 2 ardei pt 4 portii, iar eu am facut doar 2 portii)
Calim apoi ceapa 5 minute, adaugam usturoiul si mai calim 1 minut. Se presara otetul si zaharul, se adauga rosiile si jumatate din cantitatea de busuioc. Se adauga din nou legumele, se pune sare, piper, verdeturi de Provence si se mai lasa aprox 5 minute. Se serveste cu busuioc. Eu nu am respectat intocmai timpii dati, am vrut sa ramana legumele cat mai tari si crocante.
Nu as fi crezut ca o sa iasa atat de aromat Ratatouille-ul meu. O bogatie de gusturi si arome. Am folosit busuioc din productia soacrei, cu frunzulite mici, si f aromat. Si am mai pus zahar si otet in plus fata de reteta originala, dupa gustul meu.
Si normal ca am avut emotii, ca stiu ca al meu nu e prieten cu legumele, mai ales cand aude de dovlecei si rosii. Dar, surpriza, si-a terminat portia mai repede decat mine, nu mi-a venit sa cred.
🙂 Da sincer, e foarte bun, n-avea cum sa nu-i placa, e o explozie de arome. Si am servit cu piept de pui la gratar.

Print Friendly, PDF & Email

Share This:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *