Prajitura cu caise

Nu prea fac prajituri cu fructe pt ca al meu sot nu consuma asa ceva, si mai mereu ma orientez spre dulciuri ciocolatoase. Totusi, am sperat ca va face o exceptie si va gusta macar din aceasta prajitura usoara, de vara.
Reteta de net.
Ingrediente :
– 4 oua
– 250 g faina
– 200 g zahar
– 1/2 plic praf de copt
– 2 plicuri zahar vanilat
– zeama de la 1/2 lamaie
– 4 linguri ulei
– 100 ml lapte caldut
– 3-400 g caise, taiate cubulete si presarate cu faina Se bat ouale cu zaharul & zaharul vanilat, se adauga cate putin ulei si amestecam, dupa care laptele, si amestecam. Se adauga si faina amestecata cu praful de copt, dar nu toata deodata. Se pune si zeama de lamaie.
Tapetam o tava cu foaie de copt, si adaugam usurel caisele.


Introducem tava in cuptorul preincalzit la 180 grade, si lasam cam 20-25 minute, sau pana trece testul cu scobitoarea.
Cand a fost gata, eu am rasturnat-o cu fundul in sus, si am lasat-o sa se raceasca si apoi am pudrat-o cu zahar.
Cel putin la Raissa a avut succes 🙂 … si la mine, desigur.

Print Friendly, PDF & Email

Share This:

5 comentarii

  1. @ iulia : merci Iulia, pup si eu 🙂

    @ na, k le-am postat .
    Va respectati, nu gluma, Milcov…
    Imi place ideea cu un mix la cuptor, bagi totul in tava si nu mai ai treaba si arata nemaipomenit.

  2. Maaaaama, dar sa vezi ce explozie de gusturi…nici nu stii cine a avut mai mult aport, costitele afumate, cotletul cu putina slaninuta pe margine si cu soric (este la Auchan, e superb si gustos), ciupercile, ceapa, cartofii sau coniacul, saaaaau toate la un loc? Am descoperit "reteta" asta intr-o noapte la cabana cand ne era lene sa facem chestii complicate si am aruncat tot ce aveam intr-o tava. 🙂

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *