Ceafa de vitel la gratar si cartofi cu smantana

Tot ma ambitionez sa gatesc carne de vitel si manzat, pana cand o sa fiu multumita de rezultate.
E pentru prima oara cand gatesc ceafa de vitel la gratar, dar sincer, cea de porc e mult mai buna…
Ceafa de vitel am batut-o cu ciocanul, am condimentat-o cu sare, piper si boia, si am lasat-o la rece 2 ore. Apoi am fript-o pe gratarul incins si uns cu putina grasime. Am uns carnea cu un strat de mustar – idee “furata” de pe blogul Amaliei 🙂
Cartofii( rosii) i-am curatat si taiat cubulete si i-am pus la fiert cu atata apa doar cat sa ii acopere. Cand au fost aproape fierti, si apa scazuse considerabil, am turnat peste ei un sos din 2 linguri de smantana, o lingura faina si 100 ml lapte. Am lasat sa dea un clocot, sa se ingroase sosul, am potrivit de sare, am presarat patrunjel si am oprit focul.
Langa, am facut o salata de castraveti si ceapa rosie, cu un dressing facut si apa, otet, ulei, zahar si sare.

Print Friendly, PDF & Email

Share This:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *