Sparanghel- 2 modalitati de preparare

Dintr-o legatura de sparanghel, am pregatit 2 feluri buuuuune 🙂
Pentru primul fel, am taiat cozile tari ale sparanghelului, l-am spalat, am „raschetat” cu cutitul de legume coaja pana aproape de muguri, si l-am fiert scurt, 3-4 minute in apa clocotita cu putina sare de mare. Am descoperit la Carrefour aceasta sare de mare, deosebita e, culeasa manual, fara aditivi, e inca umeda si nerafinata, e foarte buna, mai mananc si goala…. lipsa de magneziu:) Am scos sparanghelul din apa clocotita, l-am transferat intr-un bol cu apa rece,cu cateva cuburi de gheata(cuburi rotunde de gheata :!), si apoi l-am pus pe un servet de bucatarie sa se scurga bine. Am stropit cu ulei de masline, am presarat sare, parmezan si coaja de lime si l-am mancat alaturi de o fripturica de porc.

Sparanghelul ramas de pe o zi pe alta l-am pastrat, dupa cum am invatat de la Ina, intr-o cana cu apa la frigider.
A doua zi, am curatat lujerii de coaja, i-am invelit in jambon de Serrano feliat f.subtire. Am pus sparanghelul intr-o tava cu putin ulei de masline la cuptor, cam 12 minute, la foc potrivit, iarspre final am activat optiunea grill. Sparanghelul merge bine cu oua, si cum mi-au oua fierte ramas de la Paste, am adaugat pe farfurie, si am facut un sos de mustar din : 2 linguri mustar simplu, 1 lingura mustar cu miere, putin zahar pudra, sare, maghiran uscat si am adaugat ulei, putin cate putin, ca la maioneza si la final am adaugat o lingura de crema de lapte Milli.
Varianta 2 este foarte buna, dupa gustul meu 🙂

Print Friendly, PDF & Email

Share This:

Adaugă la favorite Legătură permanentă.

3 Comentarii

  1. Felicitari,esti un bun bucatar

  2. Acum pregatesc si eu dupa reteta ta「sper sa fie ok,din partea mea.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  • Salut!

    Sunt Silvia. Bine ati venit pe site-ul meu! Sper sa fiu o sursa de inspiratie pentru voi, cei care cautati o reteta pentru cei dragi. Nu am niciun talent aparte, nu am pretentii de chef, doar imi place sa gatesc si sa pregatesc bucate bune pentru familia mea. :) So, for the love of food, va mai astept pe aici. Toodles!