FEL PRINCIPAL, legume

Tocanita de ciuperci

Ingrediente :
– 500 g ciuperci champignon
– 1 ceapa potrivita
– o lingura pasta de ardei sau putina boia
– pt sos : 3 linguri de smantana , amestecate cu o lingura faina integrala
– patrunjel proaspat tocat marunt
– putin lapte
– sare,piper
Ciupercile se curata, se spala si te taie lamele.
Ceapa, tocata marunt, se caleste in putin ulei de masline, se adauga pasta de ardei(boia), se mai lasa un minut, apoi se adauga ciupercile, se calesc 2-3 minute, se adauga apa cat sa acopere ciupercile, si se lasa sa fiarba la foc mic, cu capac, pana cand se moaie acestea, si apa a scazut considerabil. Se adauga apoi amestecul de faina si smantana, putin lapte, se mai lasa sa fiarba 5 minute, se adauga patrunjelul si se stinge focul. Se serveste cu mamaliguta :). Pofta buna!

Print Friendly, PDF & Email

Share This:

You may also like...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *