Snitel de vitel cu sos de ciuperci

Am avut o bucata de pulpa de vitel,aprox.500 g,am spalat-o, am taiat-o in felii de 60-80 g, pe care le-am batut cu ciocanul, si le-am marinat in otet balsamic alb, vin alb, ceapa, putin ulei, cam 2 ore, la frigider. Carnea am fript-o pe gratar, 10 minute.
Pt sosul de ciuperci : am calit o ceapa mica, taiata marunt, am adaugat ciupercile din conserva, taiate felii. Am mai calit 3-4 minute, apoi am adaugat 200 ml supa de legume, si am lasat sa fiarba pana a scazut aproape tot lichidul, si atunci am adaugat 100 ml smantana lichida si o lingurita amidon alimentar, dizolvat in apa rece. A da, am adaugat si ceapa ciorii in sos.
Pt mega crochetele de cartofi(ar fi trebuit sa le modelez mai finut, dar chiar nu aveam dispozitia necesara): am fiert 5 cartofi, i-am pasat, am adaugat 2 oua, 4 linguri faina si sare, dupa gust. Am modelat crochete, pe care le-am dat pe rand prin faina, ou, pesmet si le-am prajit in ulei incins, pana au devenit aurii.
P.S azi a fost o zi foarte trista, am primit vesti proaste de la o persoana f draga din familie, m-am ars cu ulei incins, nu mi-a reusit painea artizanala- toate astea s-au intamplat intr-o zi asa de gri, uitandu-ma pe geam, ma gandeam la poeziile lui Bacovia… acu spre seara, parca s-a mai luminat.
Dar maine, e o noua zi… sper sa fie mai luminoasa …

Print Friendly, PDF & Email

Share This:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *